Programma 2019

De Beekse Feesten 2019 door van vrijdag 5 juli t.e.m. maandag 8 juli.

Belevenissen op vrijdag 5 juli

19u Rondgang door de harmonie in het dorp

De Beekse Feesten 2019 worden op gang gebracht door de Koninklijke Harmonie Zomergem en hun trommelkorps. Zij, en degenen die wensen mee te stappen, verzamelen ter hoogte van café Brouwershof (Oude Staatsbaan 34) als startplaats voor de optocht. Het trommelgeroffel is meteen het startsignaal voor de feesten. De optocht eindigt aan de feestweide waar een drankje wordt aangeboden.


19u30 Opening van de feestweide en receptie

De feestweide wordt plechtig geopend door de burgemeester van Lievegem en de voorzitter van het feestcomité. Voor de inwoners van Beke, sponsors en genodigden volgt een verzorgde receptie met warme en koude hapjes. De harmonie brengt ondertussen fragmenten uit hun lenteconcert.


21u Glitter and Glamour party

De Retro Party met DJ Peter van Praag gaat dit jaar onder het thema glitter and glamour. De dresscode Glitter & Glamour …. Het is precies zoals je het leest! Niets meer, niets minder.
Ga dus helemaal los met alles wat glimt, shined en sparkled. Een velvet jumpsuit, glitter broek, metallic high heels of een opvallende jurk. Alles is toegestaan.
Wil je liever iets wat minder opvalt? Combineer dan een opvallend item met een basic shirt, broek of pump. Maar vergeet zeker de glamour niet, en je make-up! Maak een mooie smokey eye of draag een knalrode lippenstift, even wat glitterspray in je haar en here we go!
Onze huisfotograaf zorgt voor een blijvende herinnering.
Een onafhankelijke jury bevindt zich tuseen de gasten en maakt om 23u de winnaar bekend die kan genieten van een fles champagne.
De toegang is gratis
Net als vorig jaar zijn er evenwel 2 VIP-arrangementen:
VIP silver: € 15 - 20 jetons van € 1 + hamburger
VIP gold: € 50 - 1 fles champagne De Sloovere Alexandre Brut Grande Reserve
+ warme en koude huisgemaakte hapjes voor 4 personen

De VIP-arrangementen dienen vooraf besteld te worden via dit formulier.


Belevenissen op zaterdag 6 juli

10u Rommelmarkt, antiek en brocant

Na het succes van vorig jaar wordt onze antiek-, brocant- en rommelmarkt opnieuw een echt straatfeest! Er wordt straatanimatie voorzien om er een gezellig dorpsfeest van te maken.

Voor deelname aan de markt betaal je voor 6 meter, bij vooraf inschrijving, € 6. De dag zelf € 8.

Voor drank –en eetkramen geldt een ander tarief (zie info).

De opbouw kan vanaf 8u, na afhaling van je nummer bij de organisatoren Jacky en Jenny op de feestweide.

De auto kan op de standplaats achtergelaten worden.

Na 9u30 wordt geen autoverkeer meer toegelaten. Het marktgebeuren eindigt om 16u. De marktkramers dienen te blijven tot het eind uur.

Vooraf inschrijven kan tot maandag 1 juli via rommelmarkt@beeksefeesten.be. Het bedrag dient gestort te worden op BE38 3900 6031 6372 van vzw Beke ons dorp.

Vragen en info bij Jenny Vereecke 0474 32 94 79.


14u Zomerterras en kinderanimatie

De ideale plaats om te vertoeven op een zaterdagnamiddag terwijl de kinderen zich rot amuseren op het springkasteel, ballenbad en de kindermolen is dit jaar niet ver te zoeken.

Het overkapte middenplein op de feestweide biedt rust en sfeer, en nodigt uit om met het ganse gezin te genieten.

Speelplein Patjoepel zorgt voor extra kinderanimatie.

 


17u Foodpairing

In de late namiddag opent het pop-up restaurant “De Schepper”.

Onze koks van dienst bereiden twee warme gerechten op basis van Beeks Schepperke. De kabeljauw met preistoemp overgoten met een lichte roomsaus aangedikt met Beeks Schepperke is een culinaire ontdekking. Het varkenshaasje gestoofd in het Beeks Schepperke is een streling voor de smaakpapillen.


18u Dansacademie Zomergem

We swingen en shaken iedere week 1 uurtje de pannen van het dak met leeftijdsgenootjes.

Samen met jouw vriendjes en vriendinnetjes proberen we alle dansgenres onder de knie te krijgen.

De dansertjes kunnen zelf hun keuze van muziek en liedjes naar voor brengen.

Vanaf september starten de danslessen, maar er kan altijd ingesprongen worden tijdens het schooljaar.


19u Charlotte Nuytkens

Charlotte uit Evergem staat vooral bekend om haar herkenbare stem. Als je haar hoort zingen met je ogen dicht, zul je weten dat zij het is, geen twijfel mogelijk. Ze is gespecialiseerd in alternatieve muziek. Ze zingt al sinds ze een klein meisje was, voor de eerste keer op het podium toen ze net 5 jaar oud was op vakantie in Turkije met haar ouders! In 2019 was ze deelnemer aan The Voice van Vlaanderen en eindigde ze in de finale 12. Charlotte heeft ook een YouTube-kanaal waarop ze van tijd tot tijd covers covert.


20u Ine solo (MNM Rising Star)

INE kreeg op achtjarige leeftijd een oude gitaar uit handen van Peter Van Laet, die zonder dat hij het besefte het prille leven van Ine Tiolants veranderde.

INE: de winnaar van "MNM Rising Star 2018" wordt ongetwijfeld de revelatie van 2019.


21u Crêpe Brûlée

Crêpe Brulée maakt eigentijdse Franse chansons, op smaak gebracht met een gezonde dosis humor.
Manuel Haustraete en Wim Perneel, zang en gitaar, saxofonist Frederic Feys, accordeoniste Nele Fiers, drumster Hanne Vanraes, basist  Pascal Declercq zorgen voor een mengeling van jazz, folk en rock-en-roll


23u DJ Merlo

Het begon allemaal in de zomer van 2013. Jordi Dhooge, 22 jaar, nu beter bekend als DJ Merlo kreeg de muziekkriebels te pakken.

Na veel oefenen kreeg hij de kansen om een stap voorwaarts in zijn carrière te zetten. Hij won verschillende DJ-contests met als hoogtepunt MNM Start 2 DJ 2018.

Sindsdien gaat alles in snel tempo vooruit. Hij speelde onder andere in het voorprogramma van de Belgische helden Dimitri Vegas & Like Mike in de legendarische club Ushuaïa Ibiza.

Het bleef niet enkel bij draaien & Merlo startte ook met eigen mashups, edits & producties, 'Prove It' op het label van Dimitri Vegas & Like Mike werd zijn eerste single.


Belevenissen op zondag 7 juli

9u Negende Motorrit Beke

De rit van om en bij de 180km wordt uitgepijld vanaf de start tot de eindbestemming, zodat je ongedwongen kunt genieten van natuur en omgeving.

Er wordt gestart aan de feestweide van de Beekse Feesten tussen 9u en 12u30, tevens de eindbestemming.

Deelname bedraagt € 10 voor de motorrijder, duozit betaalt € 7. Voor dit bedrag krijg je bij de start een koffie en een koffiekoek, 2 consumpties onderweg, een hotdog bij aankomst en neem je deel aan de tombola!

De opbrengst gaat integraal naar een goed doel.

Info en inschrijven: Peter Claeys 0478 40 00 57 of peter@beeksefeesten.be.


11u Apéro-time

Stel je voor, een stralende kermiszondag, het geluid van de motards nog nazinderend, de lokroep naar de feestweide om met familie en vrienden te aperitieven, zalig, zuiders!

Live achtergrond muziek maken dit gezellig zuiders tafereel compleet, dit wordt pas genieten, Carpe diem, pluk de dag.

Annelien & Tom

Met zang, gitaar en piano brengt dit duo een set pop songs & covers.
Zangeres Annelien Matthys ontroert je met haar warme stem.
De Beekse gitarist Tom Van Heule ondersteunt haar met de juiste klankkleuren.
Samen brengen ze een aangename middag muziek.

By Far

Is een project rond de Beekse zanger-songwriter Jacob Vermeire, en vertelt levensverhalen aan de hand van ternaire popsongs

Bovendien is Jacob sinds 2018 dirigent van het koor Amuze uit Aalter, hij zorgt er voor een ontspannen en gemoedelijke sfeer.


13u Barbecue

De combinatie van het buiten eten, zomers weer en bewegingsvrijheid zorgt ervoor dat wij barbecueën ervaren als een aangename bezigheid.

De warmte en het geknetter van de houtskoolbarbecue, de geur van het roosteren van vlees, het stijlvol opgestelde groentenbuffet van traiteur Brabo, moet er nog zand zijn?

Voor de barbecue à volonté betaal je slechts € 20, kinderen van 6 tot 12 jaar eten mee voor € 12, jonger dan 6 eten gratis.

Vegetarisch is mogelijk.

Inschrijven kan via dit formulier.

Uiteraard kan je ook terecht bij ons bestuur voor inschrijving, op het nummer 0496 59 76 08 of bij Ronny in de Oude Staatsbaan 70 te Beke.


14u Andy Sergeant

Van nature spring-in-t-veld met live band - doet het deze keer
alleen, akoestisch en allesbehalve eentonig. Met nummers uit zijn
eerste album en ook heel wat nieuw materiaal weet hij je door
verschillende emoties en genres mee te nemen.
In deze akoestische set, staat hij alleen op het podium.
Hij zingt voornamelijk eigen nummers, maar brengt ook enkele leuke covers mee van o.a.
P!NK en Rag’N’Bone Man.


15u Zomerterras en Tearoom

Een tearoom of theesalon was rond 1900 een gelegenheid waar veelal dames van goeden huize konden converseren en genieten van thee en gebak. Dit concept evolueerde en kan er, behalve thee en gebak, ook koffie en streekbier gedronken worden.

Het fijne gebak in onze tearoom wordt vervaardigd door patissier Ronny van de klassezaak Formidabel uit Deinze.


19u Hans, De Rob, De Raf, De Ronder & De Roover (HDR)

Hans, De Rob, De Raf, De Ronder & De Roover (of kortweg HDR) is een recent opgericht collectief. Stuk voor stuk maakten/maken ze de afgelopen decennia deel uit van een aantal Meetjeslands/Gentse bands. Maar nog steeds met de drang en goesting om iets nieuws te doen.
Om dit te volle te kunnen uitwerken, besloten de leden zich een ‘alter-ego’ aan te meten dat zowel tijdens repetities als bij optredens de bovenhand neemt. Dat geeft de gelegenheid om ongeremd bekende nummers (covers) naar hun hand te zetten.
De nummerkeuze sluit aan bij een doelgroep van alle leeftijden.
Er passeren allerlei populaire genres de revue, zelfs een occasionele schlager wordt niet geschuwd.
Dit alles overgoten met absurde humor en een niet alledaags instrumentarium.

De band:
Goole Hans: lead-vox
Hans De Rob: gitaar & backings
Hans De Raf: gitaar & fx
Hans De Ronder: bas & backings
Hans De Roover: cajon, sequencers & backings


21u Les Filles De Malines

Met meer dan 35jaar ervaring in dinershows, bedrijfsfeesten, acte de présence en andere feestelijkheden staat Les filles de Malines garant voor een kwaliteitsvol spektakel, geschikt voor klein en groot.

5 topartiesten vormen samen, dé meest gevraagde cabaretgroep in Vlaanderen.
Je krijgt een spektakel met verschillende stijlen, daar elke artiest bij ons een specifiek genre heeft. Zo zijn er up tempo acts, pluimencreaties, groepsnummers en natuurlijk ook enkele komische verrassingen.

Wij toeren momenteel het land rond met onze productie " The Dream Tour ".  Een spektakel vol vuur met o.a. Whitney Houston, Barbie, een heuse Tien-om-te-zien-medley, maar ook veel ambiance, schlagers en spectaculaire kostuums.

Onze shows zijn steeds een mix van tal van muziekgenres zoals het populaire disco, Motown, 90's hits en de grote klassiekers zoals Tina Turner, Celine Dion, e.d.

Sponsored by:


23u Toppers

De Toppers is een Nederlandse supergroep, bestaande uit René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit, die sinds 2005 elk jaar een reeks stadionconcerten geven.

We tonen het beste uit hun shows op groot scherm.


Belevenissen op maandag 8 juli

9u30 Kaarting Marcel Coopman

Kaarten is door de laagdrempeligheid snel en met verschillende mensen te spelen. Het sociaal aspect van kaartspellen is dan ook een grote meerwaarde voor deze vorm van spelen en winnen.

Het is vanuit dit sociaal oogpunt dat de kaarting steevast een prominente plaats krijgt op maandag. Kaartspellen zijn er in vele soorten en van verschillende moeilijkheidniveaus.

Op onze kaarting worden alle kaartspellen toegelaten, van pesten tot poker, van eenendertigen tot hartenjagen, en ga maar door, als er maar competitie en plezier te beleven valt.

’s Middags verwennen we de deelnemers met een lekkere boterham met beleg.

De kaarting eindigt om 13u.


14u Dansnamiddag met Roland en zijn orkestklavieren

De dansnamiddag (ondertussen een vaste waarde op maandagnamiddag) kan je samen beleven met Roland De Ridder! Smeer uw kuiten maar goed in want stil zitten is uitgesloten! Tijdens de pauze kan je genieten van een heerlijk buffet met beenham, pasta met Breydelspek, paté, pochetta, salami, kaas, en uitgebreid groentenbuffet en is er kans om deel te nemen aan onze tombola, met tal van mooie prijzen.

Toegang is gratis, maar als je zeker een plaatsje wil reserveer je best op voorhand voor de koude schotel voor slechts € 15.

- In samenwerking met Okra -
Okra


20u Bingo

De vier hoekskes, de horizontale lijn, de verticale lijn, de kleine O, BINGO!!! Onze voorzitter Kim en Wouter zullen dit jaar de gastheren van dienst zijn.

Zoals steeds delen we een massa aan prachtige prijzen uit, gepaard met leuke anekdotes en de nodige flauwe grappen.

GRATIS toegang.

Deelnemen kost €4 voor één ticket, €10 voor 3 tickets.


22u Klakskesavond

De Beekse Feesten sluiten we altijd heel sfeervol af, achter den toog noemen we die avond al jaren “Klakskesavond”.
Dit jaar zorgen we er voor dat iedereen op ons feestterrein hiervan kan meegenieten!

Hoe we dat doen houden we voorlopig geheim.

De Toppers op groot scherm zorgen voor nog extra sfeer!